Fairytale Kingdom

Pennun ostaminen. Miten edetä?

Jos olet kiinnostunut meillä syntyvistä pennuista, voit ottaa yhteyttä joko sähköpostitse,tekstiviestillä, soittamalla tai Facebookin kautta. Joka tapauksessa yleensä pyydän perheiltä yhteydenoton myös sähköpostitse, sillä näin tiedot pysyy tallessa omassa kansiossaan ja perheet painuvat mieleen paremmin :o) Esittele viestissä itsesi ja perheesi mahdollisimman kattavasti. Kirjoita myös toiveenne pennun suhteen, kuten ensisijaisesti uros vai narttupentu sekä mahdolliset luonne ja väritoiveet yms. Kannattaa jo valmiiksi miettiä sitäkin onko toiveissa suoraan omaksi ostettava pentu vai kävisikö mahdollisesti sijoituspentu (kysele rohkeasti jos et ole aiemmin tutustunut sijoitusvaihtoehtoon, niin kerron mielelläni lisää). Lisää viestiin myös kaikki yhteystiedot kuten puhelinnumero, sekä mahdollinen FB-osoite. Toivon kaikilta perheiltä mahdollisuuksien mukaan myös henkilökohtaista käyntiä meillä, jotta voimme keskustella paremmin/laajemmin pennun hankintaan liittyvistä asioista :o) Vierailulle onkin hyvä ottaa mukaan valmiiksi kirjoitettu lista kysymyksistä mitä tulee mieleen :o)

 

Perheenne esittelyn sekä tutustumiskäynnin jälkeen pidän teidät "pentujonossani" odottamassa tulevia pentueita. Perheiden valintaan vaikuttaa yhteydenotto järjestyksen lisäksi myös perheiden toiveet pennun suhteen. Esim. jos haluaa ehdottomasti urospennun ja syntyykin pelkkiä narttuja tms. Kannattaakin miettiä jo valmiiksi sitäkin vaihtoehtoa, että onko valmis ottamaan esim. urospennun, vaikka ensisijainen toive olisikin narttu, jos niitä ei synnykään tarpeeksi yms. Perheet jotka ovat valmiit ottamaan sijoituspennun, saattavat myös saada nopeammin pennun (erityisesti jos toiveena on narttupentu), koska tarvitsen aina koteja niille pennuille jotka jätän jalostukseen. Sijoitusperheen tulee olla innokas, motivoitunut ja yhteistyöhaluinen, jotta yhteistyöstä tulee antoisaa ja sujuvaa :o) Aina pentuja tulee myös suoraan omaksi myytäväksi jos sijoitussopimus ei tunnu omalta vaihtoehdolta. Kun pentue sitten syntyy ja näkee pikkuisten lukumäärän sekä sukupuolet, niin ilmoitan valitsemilleni sopiville perheille ketkä ovat sillä kertaa saamassa pennun. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan vielä pysty sanomaan kuin, että kyseiset perheet ovat saamassa toivomaansa sukupuolta olevan pennun. Sen tarkemmin yksilöä ei useinkaan pysty vielä perheille nimeämään, koska mm. luonteiden ja rakenteiden erot tulevat näkyviin paremmin vasta myöhemmin.

 

Vasta pentujen ollessa noin 5 viikkoisia, pystyy yleensä erottamaan mikä/mitkä pennuista esim. on todennäköisesti sopivin jalostukseen sekä pentujen luonteesta tarkemmin. Valitsen usein pentueesta 1-2 narttupentua sijoitusperheisiin laitettavaksi. Lopuista pennuista jotka myyn suoraan omaksi, yritän perheiden kanssa yhdessä löytää jokaiselle perheelle toiveiden mukaisen ja sopivimman pennun, jos pentuja on useita. Riippuen syntyneistä pennuista ja sukupuolista, niin voi olla toki mahdollista sekin, että perheet saavat tietää heti jo pian pentujen synnyttyä sen yksilönkin, jonka ovat saamassa, mutta siihen pitää kuitenkin varautua, että siinä voi mennä pidempään. Joskus myös ostan muualta pentuja/ulkomaan tuonteja, joille etsin sijoituskoteja tai vaihtoehtoisesti urosten suhteen jalostusoikeus koteja.

 

Kaikki meillä syntyneiden pentueiden vanhemmat on terveystarkastettuja ja terveeksi todettuja. Pennut ovat saaneet meillä ollessaan kolmeen kertaan madotukset ja ne luovutetaan myös sirutettuina ja terveystarkastettuina. Mukaan pennuille tulee pentupakkaus, joka sisältää monenlaisia pennun tarvitsemia tarvikkeita ja tietysti ruokaa. Perheet saavat myös laajan pentuoppaan, jossa neuvotaan kaikki tärkeimmät asiat pennun hoidosta. Annan myös kaikille pentujen perheille tukea ja neuvoa aina tarvittaessa. Minulle voikin aina soittaa tai laittaa viestiä jos tulee kysyttävää. Toki myös muutenkin aina mielelläni kuulen pentujen kuulumisia :)

 

Eli:

  • Esittele itsesi ja perheesi kattavasti sekä kerro toiveistasi pennun suhteen. Lisää viestiin kaikki yhteystietosi kuten puhelinnumero ja mahdollinen FB-osoite.
  • Tule mielellään vierailulle myös henkilökohtaisesti.
  • Pentueen syntymän odottelu...
  • Perheiden valinta (syntyneiden sukupuolien yms. perusteella).
  • Viimeistään pentujen ollessa noin 5 viikkoisia, pentujen valinta perheille. Samoihin aikoihin voi pentuja tulla katsomaan ensimmäisen kerran.
  • Pentujen luovutus noin 7-8 viikon iässä.
  • Pennun mukana saa laajan pentupaketin joka sisältää mm. ruokakupin, erilaisia leluja, puruluita, viltin, pannan, pyyhkeen, kynsisakset, vaatteen, kakkapusseja, ruokaa, pentuoppaan ym. Annan myös perheille kaiken tukeni koko pennun elämän ajaksi.
  • Pennut ovat meiltä lähtiessään madotettuja, terveystarkastettuja ja sirutettuja. Meillä on myös pentujen sisäsiisteyskasvatus jo aloitettu. Ne ovat tottuneet normaaliin perhe-elämään, lapsiin ja erilaisiin kodin ääniin. Pentuja on myös totutettu kynsien leikkaamiseen ja muihin hoitotoimenpiteisiin.
  • Kaikki pennut rekisteröidään United Kennel Clubiin (UKC)
  • Sopimuksissa käytämme Suomen Kennelliiton valmiita sopimuspohjia.