Fairytale Kingdom

Meidän perhe

Olemme kuusihenkinen allergiaperhe. Itselläni on siitepölyallergia ja miehelläni eläinallergia ja astma. Miehelläni on aina ollut koiria ja allergia ilmenikin vasta kun minut tavattuaan niiden kanssa ei enää ollut tekemisissä. Myös astma on puhjennut vasta myöhemmin. Minulla on ollut aiemmin kissa, joka kuoli jo v.1998. Tätä ennen emme olleet uskaltaneet ajatellakaan uuden kissan tai koiran ottamista haaveista huolimatta. Pikkuhiljaa toiveet saada uusi lemmikki kuitenkin vain kasvoivat ja aloimme hankkimaan lisää tietoa mahdollisuuksistamme. 

Kesällä -07 kuulimme amerikankarvattomastaterrieristä, joka saattaisi sopia myös allergisille. Koko kesän kiersimme eri kenneleitä ja tutkimme sekä vertailimme allergiareaktioita ja myös eri rotuja keskenään. Allergiaa ei miehelleni ainakaan testauksien yhteydessä tullut muistakaan ns. vähemmän allergisoivista roduista, lukuunottamatta kiinanharjakoirat, jotka aina yksilöstä riippumatta aiheuttivat oireita. Kaikista tutkimistamme roduista amerikankarvatonterrieri kuitenkin tuntui siltä meille sopivimmalta rodulta ihanan luonteensa, söpön ulkonäkönsä ja helppohoitoisuutensa takia. 

Mieheni ja minun lisäksi ihmisperheeseemme kuuluu neljä lasta, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Esikoisemme Olivia on syntynyt v.1997,  jonka jälkeen v.1998 poikamme Jesse. Toinen poikamme Benjam on syntynyt v.2004 ja kuopuksemme Mimosa v.2006. Meidän perheessä siis vilskettä ja toimintaa riittää, mutta lemmikkien siihen tuoma lisä on enemmän kuin kaivattua. Itse uskon myös, että lapsien kasvuun ja kehitykseen lemmikeillä on vahva myönteinen vaikutus.

Koiramme ovat ihastuttava osa perhettämme ja ne ovat aina arkemme touhuissa mukana. Ne kulkevat kanssamme yleensä kaikkialla mihin koiria vain on sallittua mukaan ottaa. Ihmislapsillemme ne ovatkin kuin "pikkusisaruksia". Lunan kanssa olemme harrastaneet tottelevaisuuskoulutusta sen ollessa nuorempi sekä olemme käyneet agilityn alkeiskurssin. Pihallemme olemmekin joka kesä pyrkineet pystyttämään omatekoisia agilityesteitä, joita harjoittelemme omaksi ja koiriemme iloksi. Koiraperheessä koulutus ja virikkeellistäminen onkin tärkeitä asioita jotta yhteiselämä näiden ihanien perheenjäsenten kanssa olisi mahdollisimman antoisaa molemmin puolin :o)

Olen aina ollut kiinnostunut kasvatuksesta ja perinnöllisyydestä. Kävinkin kasvattajan peruskurssin 28.3-10, joka oli todella antoisa ja mielenkiintoinen. Jatkokurssin aion käydä myös jossain vaiheessa. Olen Suomen Amerikankarvatonterrierit ry:n, Suomen Kennelliiton sekä Suomen Seurakoirayhdistys ry:n jäsen. Virallisen kennelnimen, Fairytale Kingdom, olen saanut vuonna 2010.

Kasvatan amerikankarvatonterriereitä pienimuotoisesti ja myös kaikki syntyvät pennut saavat elää osana perhettämme. Koska mm. myös mieheni allergiasta ja astmasta johtuenkaan emme voi kovin montaa koiraa omassa perheessämme pitää, niin osa jalostukseen käyttämistämme koirista asuukin sijoitusperheissä. Tämä myös takaa sen, että jokainen koira on omassa perheessään tärkeä ja ainutlaatuinen perheenjäsen, joka saa kaiken tarvitsemansa huomion, eikä ole vain osa isoa laumaa. Siten kaikki käyttämämme koirat antavat mahdollisimman hyvän esimerkin ja alun myös mahdollisille omille pennuilleen. Synnyttämään ja hoitamaan pentunsa sijoituskoirat tulevat yleensä aina meidän kotiimme. Meillä syntyvät pennut tottuvat kaikenlaiseen hälinään ja lapsiperheen vilskeeseen :o) Aloitamme myös pentujen meillä ollessa niiden peruskoulutuksen esim. kohti sisäsiisteyttä. Lisää tietoa meillä syntyvistä pennuista yms. "pennun ostaminen" sivulla.